Cateva retete inspirate de Franta rurala

Dragi iubitori ai painii bune,
nici nu ne-am intors bine din Franta ca dorul de lucrurile bune pe care le-am mancat acolo s-a instalat definitiv. Singura solutie este sa incercam sa refacem cateva retete cu cele mai bune ingrediente pe care le putem gasi aici. Cum anul asta am fost in Perigord, unde vinul, ratele si nucile sint nestematele coroanei, va dati seama cam ce fel de bunatati se pot imagina cu ele. Saptamana asta am pus pe meniu un quiche cu ficat si foie gras, aniversar si onctuos, iar saptamana viitoare ne luam inima in dinti pentru o tarta cu nuca. Va asteptam la Tartelier cu urmatoarele bunatati:

Vineri: paine de campagne BIO, paine integrala BIO, biscuiti cu ovaz si merisor si financieri.
Painea zilei: paine cu masline. Ne-am bucurat sa gasim din nou maslinele Kalamon cu care ne-am invatat pentru painea noastra cu masline. Ingredientele de calitate nu se gasesc usor pe la noi, iar cand se gasesc, dispar repede. Asa ca ne-am facut provizii ca sa putem pune pe meniu painea asta atat de cautata. O paine de 500 de grame, 15 lei. Detalii aici: http://tartelier.ro/paine-cu-masline

Quiche-ul zilei: cu somon si praz. Un quiche cu pedigree frantuzesc, dar cu praz neaos... Smantana si ouale completeaza scena iar somonul usor afumat joaca rolul principal. Un quiche de 4-6 portii, 40 de lei. Detalii aici: http://tartelier.ro/quiche-cu-somon-si-praz

Tarta zilei: cu crema de vanilie si zmeura si afine proaspete. E o tarta clasica cu fructe proaspete si e una din putinele care se pot face chiar mai bine decat in Franta, pentru ca acolo afinele salbatice sint extrem de rare. La noi din fericire inca mai vezi piramidele violete pe tarabe. O tarta de 4 portii, 35 de lei. Detalii aici: http://tartelier.ro/tarta-patissiere

Sambata - biscuiti cu ovaz si merisor si financieri
Painea zilei 1: painea cu malai. O paine aurie si gustoasa, a facut adepti devotati care mereu ne intreaba de ea. Detalii aici: http://tartelier.ro/paine-cu-malai

Painea zilei 2: turta de secara (tourte d'Auvergne). Painea asta este cu adevarat cea mai frantuzeasca reteta din portofoliul Tartelierului. Se face dupa o cu totul alta metoda decat restul painilor noastre si de fiecare data cand o facem incercam emotia pe care am simtit-o prima oara, la ora 6 dimineata in mica brutarie unde am invatat-o. O paine de 500 de grame, 13 lei. Detalii aici: http://tartelier.ro/turta-de-secara

Quiche-ul zilei: quiche cu foie gras. Aniversam ziua de nastere a Tartelierului cu un quiche inspirat de vacanta in Perigord. Un mousse fin de ficat punctat din loc in loc de bucati savuroase de foie gras. Un adevarat rasfat. Un quiche de 4-6 portii, 40 lei

Tarta zilei: frangipane cu smochine. Reteta asta ne duce cu gandul mai degraba la galagioasa Italie, dar frumusetile de smochine care ne-au facut cu ochiul la piata ne-au convins ca le-a venit randul sa va cucereasca cu aromele lor amplificate la focul cuptorului. O tarta de 4 portii, 40 de lei. Detalii aici: http://tartelier.ro/frangipane

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.